De Troonrede met een vleugje Fictie


Heb je dit gelezen in de troonrede?

Een baan hebben of werkloos zijn, maakt een groot verschil in het leven van mensen. Daarom is het zo positief dat steeds meer mensen betaald werk hebben. Nog positiever is het dat het aantal beroepsziekten dramatisch afgenomen is en dat werk bijdraagt aan het leefgeluk van mensen. Burn-outs en bore-outs zijn van de werkvloeren verdrongen waar jong enthousiasme en de ervaring van ouderen elkaar opstuwen. Het bedrijfsleven profiteert duidelijk van de verbeteringen op de werkvloer.

Die eerste twee zinnen komen uit de troonrede. De rest is fictie. Helaas. Sterker nog, het aantal ‘beroepsziekten’ rijst de pan uit; er worden er maar liefst ruim zesduizend erkend. Maar liefst 42% van alle meldingen draait om psychische klachten, vooral overspannenheid en burn-outs (in 2014 was dit nog 32%). Bijna vier op de vijf mensen voelt zich niet gewaardeerd op het werk en ruim twee op de drie medewerkers is niet gemotiveerd. Weinig mensen hebben plezier in hun werk en 36% zou zelfs salaris inleveren voor meer werkplezier.

Kan dat niet anders? Natuurlijk wel! En gelukkig zien steeds meer bedrijven het licht. Verouderde conventies gaan de prullenbak in en maken plaats voor een nieuwe wereld. Een wereld waar mensen wel gemotiveerd zijn. Waar burn-outs en bore-outs inderdaad zeldzaam zijn. Waar beter gepresteerd wordt met meer plezier. Waar de resultaatarmoede van bedrijven verdreven wordt door succes.

‘Allemaal mooie praatjes’ hoor ik dan. Of ‘te mooi om waar te zijn’. Maar! Er zijn bedrijven die het doen. Zij hebben mensen die gemotiveerd zijn en meer presteren. Zij hebben frustraties ingeruild voor zeges. Waarom zou dat bij jullie dan niet kunnen?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *