kop tPP 1920x600

mensoptimalisatie

creëer een werkomgeving waar presteren vanzelfsprekend is

Stel je eens voor. Een werkwereld waar mensen écht gemotiveerd zijn. Waar beter gepresteerd wordt. Waar je bedrijf succesvoller is dan ooit. Waar presteren en plezier hand in hand gaan.

Mensen zijn steeds belangrijker in onze kenniseconomie die voor driekwart bestaat uit dienstverlening en waar innovatie hoogtij viert. De mensen hebben die kennis én hun creativiteit die essentieel is voor innovatie. En zij verlénen die diensten. Het échte ondernemerskapitaal zit in de mensen, ook al staan ze niet op de balans. Een recent onderzoek laat dat nog eens zien: medewerkers dragen maar liefst driekwart bij aan de innovatie van een organisatie. Hiermee zijn ze veel belangrijker voor innovatie dan bijv. technische ontwikkelingen.

We willen allemaal goede mensen in onze organisaties. Goede verkopers, managers, receptionisten, productiemedewerkers, directeuren etc. etc. Talloze bedrijven steken er energie in om hun mensen zo goed als mogelijk te laten werken. Vaardigheden worden getraind, extra kennis wordt er in gepompt, protocollen moeten het gedrag sturen enz. enz.

Helaas gaat een fors deel van die energie weer verloren. Sterker nog, vaak werkt het contraproductief en worden mensen juist mínder goede medewerkers, ondanks alle goede intenties. De reden daarvoor is simpel: het beter maken van medewerkers is gericht op het veranderen van die medewerkers. Maar mensen kunnen en willen wel veranderen maar willen niet veranderd wórden. En dus oogst je verzet, al dan niet stil.

Ziedaar, een people paradox is geboren: mensen worden steeds belangrijker voor succes maar tegelijkertijd krijg je steeds moeilijker iets van hen gedaan.

‘Een probleem los je niet op met dezelfde mentaliteit als waardoor het probleem ontstaan is’, om er maar een quote van Albert Einstein in te gooien. Om uit deze people paradox te geraken, zullen we de uitdaging waar we voor staan - echt effectief iets gedaan krijgen van de mensen die zo belangrijk zijn voor ons - anders moeten gaan benaderen.

De oplossing om de motivatie, inzet en prestaties in je mensen los te maken, is in basis simpel: verander niet je mensen maar verander hun werkomgeving. Creëer een werkwereld waar presteren vanzelfsprekend is. Dát is mensoptimalisatie. Doe het juiste en je oogst niet alleen prestaties maar ook meer succes voor het hele bedrijf / de hele organisatie.

Ook al is het basisprincipe simpel, de praktijk is minder gewillig. Je zult namelijk vooral met de abstracte, zachte kant van de organisatie aan de gang moeten en dat is best lastig, zoals vele organisaties weten. Maar als je het voor elkaar krijgt de juiste dingen te doen, oogst je betere prestaties, meer plezier, meer succes en dat allemaal met minder frustraties. Voor iedereen, van directie tot stagiaire.

tempel 2018 blanco 600x337

In De Tempel komt alles samen: cultuur, leiderschap, management, richting etc.  Lees er meer over in het whitepaper (scroll beneden).

Download Van Presteren met Plezier of één van de andere whitepapers.

„Het werkt zomaar, mijn mensen zijn echt plooibaar geworden. Al weet ik nu dat ik dat altijd al had kunnen bewerkstelligen. We hebben er aan moeten werken maar de sfeer is beter en mensen doen wat er moet gebeuren. Het gaat me beter af dan ooit om mensen aan te sturen.”

„Door Mark kijk ik anders naar mijn rol, werk en team. Beter. We doen andere dingen, bereiken meer en we hebben allemaal meer plezier in ons werk. Het waren bijzondere dagen die ik niet meer zal vergeten, zeker die sinaasappels en springkikkers niet haha.”

„Er werd me verteld dat ik van micro naar macro moest gaan. Pardon? Maar hij had wel gelijk.”

creëer ook een werkomgeving waar presteren vanzelfsprekend is

product tPP 600x600

vierdaags trainingsprogramma
voor leidinggevenden op de werkvloer

product sCCsLL 600x600

twee dagseminars voor
leidinggevenden op de werkvloer

product q100 600x600

organisatie-analyse voor
organisaties, afdelingen en teams

inspiratie via social media & nieuwsbrief

Word vrienden op Facebook:
http://facebook.com/mark.ernst.1232

Hier vind je me op LinkedIn:
nl.linkedin.com/pub/mark-ernst/18/889/353

En op Twitter:
twitter.com/ME_Mark_Ernst

Enkele filmpjes op Youtube:
youtube.com/channel/UClTB72
g5usAHKTJFaj_xi2g

nieuwsbrief

schrijf je in

Wil je eerst verstuurde nieuwsbrieven lezen? Dat kan hier.