kop over mark 1920x600

over mark

wie & waarom

Stel je eens voor. Een werkwereld waar mensen écht gemotiveerd zijn. Waar beter gepresteerd wordt dan je nu voor mogelijk houdt. Waar leiding en uitvoering samen trots strijden aan grootsheid. Waar je bedrijff succesvoller is dan ooit. Een werkplek waar frustraties, weerstand en chagrijn zeldzaam zijn.

Stel je voor, een werkplek waar presteren en plezier hand in hand gaan.

Dat is waar ik me voor inspan. En dat is waarvoor ik mijn programma mensoptimalisatie ontwikkelde. De basisgedachte is simpel: creëer een werkomgeving waar presteren vanzelfsprekend is. Daarvoor moet je minder gaan sturen op de harde, concrete kant van een organisatie en maar juist meer aandacht geven aan de zachte, abstracte kant. Dus minder aandacht voor zaken zoals protocollen, strategieën, hiërarchiën, targets en instructies en wat meer aandacht voor cultuur, visie, effectiviteit en leiderschap.

Leiderschap is hierdoor een essentieel subthema. Want alles wat zacht is, komt samen in leiderschap en je kunt zonder niet bouwen aan al dat zacht. Leiderschap is de levensader van elke organisatie.

Meer aandacht voor die al die zachte zaken heeft nog een voordeel: je hele bedrijf wordt er succesvoller van. Want succes - hoe je het ook definieert - huist vooral in die zachte kant. Juíst in die zachte kant! Dat maakt wat ik noem 'succesvoller ondernemen' een tweede subthema.

“Ik zet mijn roze bril op…

… ik zie een wereld waar mensen niet alleen werken voor geld maar ook omdat ze ervan genieten. Waar mensen trots zijn op hun bedrijf en collega’s. Waar leiding en uitvoering zij aan zij strijden in een queeste naar grootsheid. Waar iedereen, van CEO tot stagiaire, zich elke dag overtreft, waar zij samen meer bereiken dan ooit.

Nog mijmerend zie ik de echte, ongekleurde wereld. Mensen gaan met tegenzin aan het werk, lopen de kantjes er af en raken verstrikt in een verlammend web van weerstand, stress en burn-outs. Management en uitvoering botsen in verborgen wantrouwen. Bedrijven gaan kapot aan resultaatsarmoede en de waan van de dag drijft ondernemers tot uitputting.

De mensen in die roze wereld waren blijer en gelukkiger. De bedrijven presteerden er beter.

korte biografie

In 1982, als achtjarige, besloot ik architect te worden. En dus ging ik na het VWO architectuur studeren aan de TU Delft. Dat bleek toch niet écht mijn roeping te zijn, ook stedenbouwkunde niet waarnaar ik overgestapt was. Architect werd ik dus niet, wel ontwikkelden zich hier mijn creativiteit en interesse voor psychologie, sociologie en antropologie. Ook ontstond mijn fascinatie voor hoe mensen beïnvloed worden door hun omgeving.

Na mijn studie ging ik aan de slag als formulemanager en directielid. Zo kreeg ik ruimte mijn commerciële inborst te ontwikkelen en ideeën die ik al jaren koesterde tot wasdom te brengen. Na 5 jaren begon het echte werk toen ik de deuren opende van mijn eigen bedrijf. Het ondernemerschap, en alles wat ik er naast deed, voegde veel en veel meer toe aan zijn rugzak, inclusief bergen levenservaring.

Niet lang na het sluiten van mijn bedrijf, kwam ik terecht in een project in een grote organisatie waar ik van nabij zag dat er op de werkvloer nog wel wat te verbeteren valt. Er bleef veel menselijk kapitaal ongebruikt. Weinig motivatie, passie of werkplezier. Processen waren niet best, mensen wisten niet waarom ze welk werk zouden moeten doen etc etc. Ik zag het met lede ogen aan, mijn handen jeukten om er iets aan te doen. Dat was toen niet zijn rol maar ik besloot toen wel zijn programma Mensoptimalisatie: vergroot Prestaties en Plezier te ontwikkelen.

Dit programma ontwikkelde zich tot wat je op deze site kunt vinden. Zo werk ik met passie voor schrijven en spreken aan mijn missie om anderen te helpen een betere werkwereld te creëren. En om valkuilen te ontwijken; valkuilen waar ik als ondernemer en leidinggevende ook vaak met twee benen tegelijk in gesprongen ben.

inspiratie via social media & nieuwsbrief

Word vrienden op Facebook:
http://facebook.com/mark.ernst.1232

Hier vind je me op LinkedIn:
nl.linkedin.com/pub/mark-ernst/18/889/353

En op Twitter:
twitter.com/ME_Mark_Ernst

Enkele filmpjes op Youtube:
youtube.com/channel/UClTB72
g5usAHKTJFaj_xi2g

nieuwsbrief

schrijf je in

Wil je eerst verstuurde nieuwsbrieven lezen? Dat kan hier.