kop lez 1920x600

company check-up

de grote beurt voor bedrijven

'Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden'. Het is één van de meest afgezaagde quotes ooit maar tegelijkertijd is er geen speld tussen te krijgen. Dát is waar de Company Check-Up voor is: een moment van bezinning om met hulp van praktische tools te werken aan een beter bedrijf, een betere organisatie. Voor nieuwe inspiratie én om dat wat je al weet te vertalen tot concreet resultaat.

Eén dag. Laat de waan de waan. Schrap alles uit je agenda en drijf al jullie leidinggevenden samen. Want jullie gaan werken aan een beter bedrijf, afdeling en / of team! Tijdens de Company Check-Up.

Waarom je je Company Checkt
Om beter te worden. Als bedrijf, als afdeling, als team; waar je verantwoordelijkheid ook ligt of wat je focus ook is.

Wie van deze dag profiteren
Iedereen wie verantwoordelijk is voor een bedrijf, afdeling of team. Vooral directeuren, managers, afdelingshoofden en teamleiders uit het bedrijfsleven doen mee aan de Company Check-Up. Maar ook startende ondernemers en opperhoofden van NGO's, overheidsinstanties, scholen, verenigingen en andere non-profit organisaties profiteren en genieten er van.

Nog een tip: nodig ook anderen uit voor deze dag. De andere eigenaar, een collega uit je afdeling, een teamlid, wie je maar wilt. Iemand om mee te reflecteren en om inspiratie mee te delen tijdens en na de check-up.

Wat we gaan doen
Ik zet je aan het denken én aan het werk. Met wijze lessen en praktische instrumenten gaan we het fundament van jouw club versterken om een steviger succestempel te kunnen bouwen. Verwacht hoofdbrekers, klappers en doorbraken.

We ontdekken wat succes is en welke delen van een bedrijf / organisatie er het meeste aan bijdragen. Vervolgens gaan we daar heel praktisch aan bouwen. Ook de meest abstracte succesfactoren worden zo concreter. Je gaat bijvoorbeeld beter richting geven aan je club en bouwen aan een basis om je mensen effectief te motiveren en sturen. Ook ga je werken aan een steviger basis voor de organisatiecultuur en je zult beter weten hoe je die cultuur graag zou willen zien. Ook aan de basis van imago en reputatie gaan we werken en zo zijn er nog tal van onderwerpen die de revue passeren.

Dit seminar kan ook in house geboekt worden. Dan kom ik dus naar jullie toe om jullie te inspireren. Vraag een offerte aan voor een in house seminar.

Nieuwsgierig naar of interesse in InHouse?

Deze seminars zijn beide ook InHouse beschikbaar, wat betekent dat ik het seminar in jullie organisatie verzorg, met alleen jullie mensen.
Vul het formulier in en u ontvangt binnen enkele dagen een offerte.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

lees columns

MotivatieTip: stop met belachelijke regels

Tip voor beter gemotiveerde medewerkers. Stop met belachelijke regels want die verwoesten motivatie.

Selectie kan het begin zijn van veel moois …

Vergroot de motivatie op de werkvloer, column 1 — “want échte motivatie kun je er niet in stouwen.”

LeiderschapsTip van een Ondernemer

Een ondernemer wiens sixties’ kneuterbedrijfje uitgroeide tot de belangrijkste speler in de regio. Wat wat het omslagpunt geweest van gekneuter naar succes?

Zelfsturende Teams? Bezint eer ge begint

Zelfsturende teams lopen te vaak averij op. Daar zijn zo wat redenen voor maar er is minstens één aspect wat geregeld moet zijn om kans te maken op succes.

LeiderschapsLes van een Dromer

Elon Musk droomde over een sexy electrische auto. Over duurzame energie. Over 1000 km/h onder de grond. En zelfs over het coloniseren van mars! Gekke dromen…

Als Management de Motivatie in de weg zit

Tweederde van Nederland ervaart een demotiverend werkklimaat. Volgens mij is een belangrijke reden daarvoor te vinden in de manier waarop stuurinstrumenten ingezet worden …

Hoogvliegers op de Werkvloer (whitepaper)

Download dit whitepaper over toppers op het werk. Over hun talent en de inzet ervan. En over hoe je de prestaties van je mensen kunt vergroten door de inzet van hun talenten.

Bang voor Robots

De robots zijn in opmars en we zijn er bang voor. Bang dat ze banen inpikken en er niets overblijft voor ons mensen. Die angst zal de komende jaren aanzwellen.

LeiderschapsLes van een Serveerster

Een Amerikaans onderzoek in restaurants bevestigde wat we eigenlijk al wisten. Als je geeft …

Twee derde wil niet werken?

Motivatie = bron van inzet. Geen motivatie = geen inzet = geen resultaat. Dan is het sneu om te zien dat 68% van de Nederlanders een demotiverend werkklimaat ervaart.

inspiratie via social media & nieuwsbrief

Word vrienden op Facebook:
http://facebook.com/mark.ernst.1232

Hier vind je me op LinkedIn:
nl.linkedin.com/pub/mark-ernst/18/889/353

En op Twitter:
twitter.com/ME_Mark_Ernst

Enkele filmpjes op Youtube:
youtube.com/channel/UClTB72
g5usAHKTJFaj_xi2g

nieuwsbrief

schrijf je in

Wil je eerst verstuurde nieuwsbrieven lezen? Dat kan hier.