Tips

Deze pagina is nieuw met pas weinig tips.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief, volg op twitter of link op LinkedIn voor nieuwe tips.

Delen op social media? Even doorklikken.

Enjoy!

alles
  • alles
  • leiderschap
  • mensoptimalisatie
  • motiveer medewerkers

MotivatieTip: stop met belachelijke regels

Belachelijke regels zijn een belangrijke reden waarom veel medewerkers gedemotiveerd raken. Enkele voorbeelden: 1. Een horecamedewerker die tijdens de drukte ’s middags en ’s avonds 2 tot 3 uur aaneengesloten niet mag drinken. 2. Ryanair verbood in 2005 om op het werk telefoons op te laden. 3. Een strandwacht in Florida werd beboet omdat hij een drenkeling redde buiten zijn eigen zone.

Werknemers ervaren allerlei regels als onzinning en dat verwoest hun motivatie. Vraag welke regels mensen tegenstaan. Gooi ze weg, pas ze aan of zoek een andere oplossing om draagvlak te creëren. Iedereen zal er de vruchten van plukken.

LeiderschapsTip van een Ondernemer

Ik sprak een ondernemer wiens sixties’ kneuterbedrijfje uitgroeide tot de belangrijkste regionale speler in zijn branche. Ik vroeg hem wat het omslagpunt geweest was van gekneuter naar succes.

Hij antwoordde direct en overtuigd: “Het moment dat ik mensen naast me zocht die beter zijn dan ik.”. “Het was moeilijk want ik moest mijn ego opzij zetten en dat ging me toen niet eenvoudig af. Maar dát was het moment dat mijn bedrijf écht begon te groeien. Niet alleen qua klanten en omzet maar ook op het gebied van professionaliteit en moraliteit”.